Baumit

Ideje prihodnosti.

Sedež podjetja

Sedež podjetja

Baumit d.o.o.
Zagrebška ulica 1
1000 ljubljana
Matična številka: 5859425000
ID za DDV: SI59410825
Tel.: 01 236 37 55

Splošni prodajni pogoji

Splošni prodajni pogoji

1. Cenik

Cenik št. 01/2018 velja od 1.3.2018 do preklica oziroma izdaje novega. Pridružujemo si pravico do spremembe cen posameznih proizvodov zaradi morebitnie spremembe cen dobaviteljev.

2. Prodajne cene

Prodajne cene so enotne za vse kupce na območju Republike Slovenije. Prodajne cene so na pariteti franko na vozilu v skladišču kupca brez davka na dodano vrednost in veljajo za količino enega avtovlaka (do skupne teže blaga 24 ton).

Skladno z Zakonom o davku na dodano vrednost so vsi proizvodi obdavčeni po stopnji 22 %.

Prodajne cene vključujejo nabavno ceno pri proizvajalcu, stroške carine, špediterja, prevoza in embalaže (vreče, vedra, PVC folija, drugo) in ne vključujejo stroška Euro palet.

Prodajne cene za naslednje proizvode in storitve se oblikujejo po posebni ponudbi:

* nakup količin, ki so manjše od količine enega avtovlaka ali originalno embaliranih enot,

* dostavo in izposojo silosnih naprav (Cenik str. 77),

* prodajo in financiranje strojev za ometavanje, silosnih mešalnih naprav,

* posebne prevoze po pogojih, ki jih kupec in prodajalec dogovorita posebej,

* blago, ki je v ceniku označeno "po ponudbi"

* ostalo po dogovoru kupca in prodajalca.

3. Dobavni roki in prevzem blaga

Oznaka M pomeni: minimalna količina naročila je 1 paleta ali 1 paket. Za naročilo manjših količin je potrebno doplačilo 20,00 €.
Oznaka Z pomeni, da je blago na zalogi.

* Blago z oznako „na zalogi“ bo dobavljeno v najmanj 3 - 5 delovnih dneh od pisno prejetega naročila.

* Za proizvode, ki jih prodajalec dobavlja po naročilu kupca (barvni zaključni sloji), je dobavni rok najmanj 6 - 10 delovnih dni.

* Za večino blaga, ki ni na zalogi je dobavni rok 6 - 10 delovnih dni.

* Za nekatere proizvode, ki se dobavljalo iz drugih proizvodnih obratov, je dobavni rok daljši in je odvisen od naročene količine.

Blago, ki je dobavljeno v Baumit skladišče, je kupec dolžan prevzeti najkasneje v 10 dneh. Po tem času se zaračunajo stroški ležarine skladno s cenikom (str. 74).

Za blago, ki ga je na gradbišču potrebno razložiti z nakladalno ploščadjo („rampo“), se zaračunajo stroški razklada skladno s cenikom (str. 74).

4. Plačilni pogoji

Plačila se izvršijo na podlagi Zakona o finančnem poslovanju in v skladu z letno pogodbo.

5. Reklamacije

Količinsko reklamacijo mora kupec v pisni obliki sporočiti prodajalcu ob prevzemu blaga in skupaj s prevoznikom sestaviti reklamacijski zapisnik, kakovostno reklamacijo blaga pa najkasneje v 15 dneh po prejemu. Prodajalec ne sprejema reklamacij, ki niso dokumentirane. Za skrite napake kupec vloži reklamacijo najkasneje v šestih mesecih po prejemu blaga. Reklamacijo napake vgrajenega proizvoda mora kupec sporočiti prodajalcu v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka vidna. V primeru, da proizvajalec krije stroške popravila napake, mora kupec popravilo izvršiti v roku 6 mesecev od potrditve napake.

Pravno obvestilo

Pravno obvestilo

Pogoji uporabe
Z uporabo teh spletnih strani soglašate s sledečimi pogoji uporabe. Pridržujemo si pravico do občasnega aktualiziranja pogojev uporabe. Prosimo, da redno preverjate, ali so se pogoji uporabe kaj spremenili. 

Varstvo podatkov
Na spletnem mestu Baumit se vsi zbrani osebni podatki o vas shranjujejo in uporabljajo izključno za Vašo individualno oskrbo, za pošiljanje informacij o izdelkih ali za ponujanje storitev. Baumit vam zagotavlja, da bodo Vaši podatki v skladu z veljavnimi zakonskimi določili glede varovanja osebnih podatkov obravnavani zaupno. 

Storitev Google Analytics
To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev za spletno analitiko, ki jo ponuja podjetje Inc. (»Google«). Storitev Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, shranjene v vašem računalniku, ki omogočajo analizo uporabe spletnega mesta z vami. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo. Podjetje Google bo te podatke uporabilo za vrednotenje vaše uporabe spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti spletnega mesta za upravljavca spletnega mesta in za izvajanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta ter interneta. Prav tako lahko podjetje Google te informacije v nekaterih primerih prenese tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. Podjetje Google v nobenem primeru ne bo povezovalo vašega naslova IP z drugimi podatki podjetja Google. Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno spremembo nastavitev v svojem brskalniku, vas pa opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati čisto vseh funkcij tega spletnega mesta. Z uporabo tega spletnega mesta soglašate z obdelavo podatkov, pridobljenih o vas, s strani podjetja Google na zgoraj opisan način in v prej naveden namen. 

Facebook
Na teh spletnih straneh se uporabljajo vstavki socialnega omrežja facebook.com, ki ga upravlja podjetje Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (»Facebook«). 

Če odprete spletne strani na našem spletnem mestu, ki so opremljene s tem vtičnikom, se vzpostavi povezava s strežniki podjetja Facebook in ob tem na spletni strani v sodelovanju z vašim brskalnikom prikaže vtičnik. S tem se na strežnik podjetja Facebook prenesejo informacije o tem, katere od naših spletnih strani ste obiskali. Če ste takrat prijavljeni kot član storitve Facebook, storitev Facebook te informacije dodeli vašemu osebnemu računu Facebook. Pri uporabi funkcij vtičnikov (na primer s klikom na gumb »Všeč mi je« ali oddajo komentarja) se tudi te informacije dodelijo vašemu osebnemu računu Facebook, kar lahko preprečite le tako, da se pred uporabo vtičnika odjavite. 

Za več informacij o zbiranju in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook, o vaših pravicah ter načinih za zaščito vaše zasebnosti glejte opombe o varovanju podatkov podjetja Facebook. 

Google AdWords Remarketing
To spletno mesto uporablja piškotke, z namenom, da preko remarketing kampanj obiskovalce kasneje v sklopu Googlovega oglaševalskem omrežju ponovno nagovori s spletnimi oglasi. Za vklop remarketing oglasov tretji ponudniki, kot npr. Google, piškotke uporabljajo na podlagi obiska predmetnega spletnega mesta. Kot uporabnik imate možnost, da uporabo piškotkov preko Googla onemogočite, in sicer tako, da kličete Googlovo stran za onemogočenje: http://www.google.com/ads/preferences.

Copyright
Vse pravice pridržane. Besedilo, slike, avdio in video datoteke ter njihova razporeditev na spletnih straneh Baumit so predmet avtorskih pravic skupine Baumit. Razmnoževanje ali predvajanje, v celoti ali delno, je dovoljeno le s pisnim dovoljenjem skupine Baumit. Nekatere spletne strani Baumit poleg tega vsebujejo vsebine, ki so predmet avtorskih pravic tretjih oseb. 

Odgovornost
To spletno mesto je bilo pripravljeno z največjo skrbnostjo. Baumit kljub temu ne more jamčiti za brezhibnost in točnost vsebovanih podatkov. Baumit ne prevzema nikakršne odgovornosti za posredno ali neposredno škodo, ki nastane zaradi uporabe tega spletnega mesta, razen če je škoda posledica naklepnega ravnanja ali grobe malomarnosti Baumit. 

Baumit ne odgovarja za vsebino zunanjih povezav oz. vsebine forumov in klepetov.

Piškotki
Piškotki so zaporedja besedilnih podatkov, ki so prenesena v datoteko s piškotki brskalnika na trdem disku vašega računalnika, da vas lahko prepoznamo kot ponovnega obiskovalca. S piškotki lahko spletno mesto hitreje prilagaja vsebino vašim specifičnim interesom. Večina večjih spletnih mest uporablja piškotke. Na podlagi piškotkov vas ni mogoče identificirati.

Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti

BAUMIT d.o.o., Zagrebška ulica 1, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: upravitelj) spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko obrazca za prijavo na e-novice, skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in tem pravilnikom, ki opredeljuje način in metode, uporabljene v povezavi z varovanjem, zbiranjem, uporabo in posredovanjem osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke bo upravitelj uporabljal izključno za pošiljanje e-obvestil, ki zajemajo novosti in akcije iz naše ponudbe, nagradne igre, vabila na dogodke ter informacije korporativne narave, do dvakrat (2) mesečno.
Vaše osebne podatke bo uporabljal za pošiljanje e-novic do prejetja odjave od prejemanja. 
Vaše osebne podatke ne bo posredoval tretjim osebam.

Osebni podatki, ki jih BAUMIT d.o.o., pridobi, so:
Ime in priimek,
Naslov,
Poštna številka in kraj,
Telefon,
Elektronski naslov,
Podjetje,
IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta.

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno.

BAUMIT d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Upravitelj podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. 

Podatki, ki jih upravitelj zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Kadarkoli lahko zahtevate: 
Odjavo od prejemanja e-novic s klikom na označeno povezavo oz. odjavo v vseh prejetih e-sporočili. Ob odjavi bo upravitelj vaše osebne podatke premaknili v evidenco odjavljenih uporabnikov, kjer jih bo zaradi preprečevanja napak in nenamernih prijav hranil neomejeno oz. do preklica privolitve uporabnika.
Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@baumit.si
Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov varnostpodatkov@baumit.si
Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov varnostpodatkov@baumit.si

Več informacij: BAUMIT d.o.o., Zagrebška ulica 1, 1000 Ljubljana, varnostpodatkov@baumit.si.

Maj 2018