Baumit

Ideje prihodnosti.

Sedež podjetja

Sedež podjetja

Baumit d.o.o.
Zagrebška ulica 1
1000 ljubljana
Matična številka: 5859425000
ID za DDV: SI59410825
Tel.: 01 236 37 54

Splošni prodajni pogoji

Splošni prodajni pogoji

1. Cenik

Cenik št. 01/2018 velja od 1.3.2018 do preklica oziroma izdaje novega. Pridružujemo si pravico do spremembe cen posameznih proizvodov zaradi morebitnie spremembe cen dobaviteljev.

2. Prodajne cene

Prodajne cene so enotne za vse kupce na območju Republike Slovenije. Prodajne cene so na pariteti franko na vozilu v skladišču kupca brez davka na dodano vrednost in veljajo za količino enega avtovlaka (do skupne teže blaga 24 ton).

Skladno z Zakonom o davku na dodano vrednost so vsi proizvodi obdavčeni po stopnji 22 %.

Prodajne cene vključujejo nabavno ceno pri proizvajalcu, stroške carine, špediterja, prevoza in embalaže (vreče, vedra, PVC folija, drugo) in ne vključujejo stroška Euro palet.

Prodajne cene za naslednje proizvode in storitve se oblikujejo po posebni ponudbi:

* nakup količin, ki so manjše od količine enega avtovlaka ali originalno embaliranih enot,

* dostavo in izposojo silosnih naprav (Cenik str. 77),

* prodajo in financiranje strojev za ometavanje, silosnih mešalnih naprav,

* posebne prevoze po pogojih, ki jih kupec in prodajalec dogovorita posebej,

* blago, ki je v ceniku označeno "po ponudbi"

* ostalo po dogovoru kupca in prodajalca.

3. Dobavni roki in prevzem blaga

Oznaka M pomeni: minimalna količina naročila je 1 paleta ali 1 paket. Za naročilo manjših količin je potrebno doplačilo 20,00 €.
Oznaka Z pomeni, da je blago na zalogi.

* Blago z oznako „na zalogi“ bo dobavljeno v najmanj 3 - 5 delovnih dneh od pisno prejetega naročila.

* Za proizvode, ki jih prodajalec dobavlja po naročilu kupca (barvni zaključni sloji), je dobavni rok najmanj 6 - 10 delovnih dni.

* Za večino blaga, ki ni na zalogi je dobavni rok 6 - 10 delovnih dni.

* Za nekatere proizvode, ki se dobavljalo iz drugih proizvodnih obratov, je dobavni rok daljši in je odvisen od naročene količine.

Blago, ki je dobavljeno v Baumit skladišče, je kupec dolžan prevzeti najkasneje v 10 dneh. Po tem času se zaračunajo stroški ležarine skladno s cenikom (str. 74).

Za blago, ki ga je na gradbišču potrebno razložiti z nakladalno ploščadjo („rampo“), se zaračunajo stroški razklada skladno s cenikom (str. 74).

4. Plačilni pogoji

Plačila se izvršijo na podlagi Zakona o finančnem poslovanju in v skladu z letno pogodbo.

5. Reklamacije

Količinsko reklamacijo mora kupec v pisni obliki sporočiti prodajalcu ob prevzemu blaga in skupaj s prevoznikom sestaviti reklamacijski zapisnik, kakovostno reklamacijo blaga pa najkasneje v 15 dneh po prejemu. Prodajalec ne sprejema reklamacij, ki niso dokumentirane. Za skrite napake kupec vloži reklamacijo najkasneje v šestih mesecih po prejemu blaga. Reklamacijo napake vgrajenega proizvoda mora kupec sporočiti prodajalcu v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka vidna. V primeru, da proizvajalec krije stroške popravila napake, mora kupec popravilo izvršiti v roku 6 mesecev od potrditve napake.

Pravno obvestilo

Pravno obvestilo

Pogoji uporabe
Z uporabo teh spletnih strani soglašate s sledečimi pogoji uporabe. Pridržujemo si pravico do občasnega aktualiziranja pogojev uporabe. Prosimo, da redno preverjate, ali so se pogoji uporabe kaj spremenili. 

Storitev Google Analytics
To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev za spletno analitiko, ki jo ponuja podjetje Inc. (»Google«). Storitev Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, shranjene v vašem računalniku, ki omogočajo analizo uporabe spletnega mesta z vami. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo. Podjetje Google bo te podatke uporabilo za vrednotenje vaše uporabe spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti spletnega mesta za upravljavca spletnega mesta in za izvajanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta ter interneta. Prav tako lahko podjetje Google te informacije v nekaterih primerih prenese tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. Podjetje Google v nobenem primeru ne bo povezovalo vašega naslova IP z drugimi podatki podjetja Google. Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno spremembo nastavitev v svojem brskalniku, vas pa opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati čisto vseh funkcij tega spletnega mesta. Z uporabo tega spletnega mesta soglašate z obdelavo podatkov, pridobljenih o vas, s strani podjetja Google na zgoraj opisan način in v prej naveden namen. 

Facebook
Na teh spletnih straneh se uporabljajo vstavki socialnega omrežja facebook.com, ki ga upravlja podjetje Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (»Facebook«). 

Če odprete spletne strani na našem spletnem mestu, ki so opremljene s tem vtičnikom, se vzpostavi povezava s strežniki podjetja Facebook in ob tem na spletni strani v sodelovanju z vašim brskalnikom prikaže vtičnik. S tem se na strežnik podjetja Facebook prenesejo informacije o tem, katere od naših spletnih strani ste obiskali. Če ste takrat prijavljeni kot član storitve Facebook, storitev Facebook te informacije dodeli vašemu osebnemu računu Facebook. Pri uporabi funkcij vtičnikov (na primer s klikom na gumb »Všeč mi je« ali oddajo komentarja) se tudi te informacije dodelijo vašemu osebnemu računu Facebook, kar lahko preprečite le tako, da se pred uporabo vtičnika odjavite. 

Za več informacij o zbiranju in uporabi podatkov s strani podjetja Facebook, o vaših pravicah ter načinih za zaščito vaše zasebnosti glejte opombe o varovanju podatkov podjetja Facebook. 

Google AdWords Remarketing
To spletno mesto uporablja piškotke, z namenom, da preko remarketing kampanj obiskovalce kasneje v sklopu Googlovega oglaševalskem omrežju ponovno nagovori s spletnimi oglasi. Za vklop remarketing oglasov tretji ponudniki, kot npr. Google, piškotke uporabljajo na podlagi obiska predmetnega spletnega mesta. Kot uporabnik imate možnost, da uporabo piškotkov preko Googla onemogočite, in sicer tako, da kličete Googlovo stran za onemogočenje: http://www.google.com/ads/preferences.

Copyright
Vse pravice pridržane. Besedilo, slike, avdio in video datoteke ter njihova razporeditev na spletnih straneh Baumit so predmet avtorskih pravic skupine Baumit. Razmnoževanje ali predvajanje, v celoti ali delno, je dovoljeno le s pisnim dovoljenjem skupine Baumit. Nekatere spletne strani Baumit poleg tega vsebujejo vsebine, ki so predmet avtorskih pravic tretjih oseb. 

Odgovornost
To spletno mesto je bilo pripravljeno z največjo skrbnostjo. Baumit kljub temu ne more jamčiti za brezhibnost in točnost vsebovanih podatkov. Baumit ne prevzema nikakršne odgovornosti za posredno ali neposredno škodo, ki nastane zaradi uporabe tega spletnega mesta, razen če je škoda posledica naklepnega ravnanja ali grobe malomarnosti Baumit. 

Baumit ne odgovarja za vsebino zunanjih povezav oz. vsebine forumov in klepetov.

Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti

Upravljalec
Upravljalec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov - GDPR je:

Baumit d.o.o.
Zagrebška ulica 1
1000 Ljubljana
Telefon: 01/236 37 54
Email: info@baumit.si

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko obrazca za prijavo na e-obvestila, skrbno varoval v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov, veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov in tem pravilnikom, ki opredeljuje način in metode, uporabljene v povezavi z varovanjem, zbiranjem, uporabo in posredovanjem osebnih podatkov.

Osebni podatki in namen njihove uporabe
V kolikor želite prejemati vsebine podjetja Baumit (e-obvestila, vabila na dogodke, publikacije in ostale aktivnosti), morate izpolniti obrazec/naročilnico/prijavo/registracijo na spletni strani Baumit. Z izpolnitvijo tega obrazca/naročilnice/prijave/registracije in potrditvijo posredujete podjetju Baumit naslednje kontaktne podatke:

Ime in priimek,
Naslov,
Poštna številka in kraj,
Telefon,
Elektronski naslov,
Podjetje,
IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta.

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca/naročilnice/prijave/registracije potrebujemo za obdelavo vašega zahtevka in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-obvestil, dogodkov, publikacij in ostalih aktivnosti, na katere ste se naročili. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega zahtevka ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želenih e-obvestil, dogodkov, publikacij in ostalih aktivnosti podjetja Baumit.

Baumit spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Podjetje Baumit ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Soglasje
Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-obvestila, dogodke, publikacije in ostale aktivnosti podjetja Baumit, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). 
Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani podjetja Baumit izpolnite prijavnico za prejemanje e-novic. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete s strani podjetja Baumit oz. preko elektronske pošte na naslov: info@baumit.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah podjetja Baumit (e-novicah, dogodkih, publikacijah in ostalih aktivnostih). Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice
V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-obvestil in odjava«.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo odgovorno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: varnostpodatkov@baumit.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:
Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe podatkov
Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Tako osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa z vami, pa hranimo toliko časa, kot določa zakon (npr. 10 let od izdaje za izdane račune) oziroma za čas trajanja pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju (kolikor znaša splošni zastaralni rok).

Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo ali anonimiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati s posameznikom.

Piškotki
Kaj so piškotki?
Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Prilglasitev
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov
Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:
Google Chrome
Internet Explorer
Safari
Firefox
Opera