Baumit

Ideje prihodnosti.

Med najlepšimi fasadami tudi slovenska!

Mednarodna strokovna žirija je za zmagovalko kategorije večstanovanjske stavbe razglasila slovenski projekt Zeleni Gaj na Brdu.

03.06.2016

Mednarodni natečaj za arhitekte Baumit Life Challenge je drugo leto zapored iskal najbolj zanimive arhitekturne rešitve, izvedene z materiali blagovne znamke Baumit. Tekmovanje je potekalo v šestih kategorijah: enodružinske hiše, večstanovanjske stavbe, nestanovanjske stavbe, toplotne prenove, zgodovinske prenove, posebno kategorijo leta 2016 pa so poimenovali »Struktura poudari obliko«.

Zmago v kategoriji večstanovanjske stavbe  je več kot upravičeno prejel arhitekturni studio Multiplan arhitekti (ki ga vodita Aleš Žnidaršič in Katja Žlajpah), s svojim projektom dela stanovanjske soseske Brdo na Vrhovcih v Ljubljani. Gre za sosesko, katere investitor je Stanovanjski sklad RS, ki je bila dokončana leta 2014. Več o projektu: http://www.multiplan.si/node/97?language=sl

Zanimivost fasade je zaključni sloj Baumit CreativDash SIC, posip z učinkom diskretnih bleščic, ki daje površini stavbe poseben pečat. 

Drugo mesto v kategoriji nestanovanjskih objektov je prejel vrtec v Brežicah.

(foto: Miran Kambič)