Baumit

Ideje prihodnosti.

Zdrav zrak za vašo hišo

Kakovost zraka v prostoru je odvisna od različnih dejavnikov, kot so temperatura, vlažnost in količina onesnažil. Pomembno vlogo igra tudi koncentracija zračnih ionov.

Baumit Ionit Wandcreme (mineralni premaz), Ionit Spachtel (izravnalna masa) in Ionit WandFarbe (mineralna barva) bistveno povečajo število zračnih ionov ter tako aktivirajo zrak.

Zdrav zrak za vašo hišo
Kaj so zračni ioni?

Kaj so zračni ioni?

Zračni ioni so naravne sestavine zraka. Zaradi njihovega elekričnega naboja pozitivno vplivajo na kakovost zraka.

Višja kot je koncentracija zračnih ionov, bolj svež je zrak. Fini prašni delci in pelod ne bodo več škodljivo vplivali na krvni obtok in živčevje.

Delovanje

Ionit minerali privlačijo delce zraka, pri čemer se tvorijo zračni ioni. Le-ti takoj zatem zapustijo površino stene in naredijo prostor za nove zračne delce. Proces se odvija stalno in ne potrebuje dovajanja energije. Trajno se tvorijo novi zračni ioni in izboljšujejo kvaliteto zraka.

Izdelki Baumit Ionit so kot nalašč za vse prostore, kjer prebijemo več časa – za dnevno sobo, spalnico, otroško sobo in pisarno.

Delovanje
Baumit Ionit Wandcreme

Baumit Ionit Wandcreme

Baumit Ionit Wandcreme je edini stenski premaz na svetu, ki učinkovito zagotavlja visoko koncentracijo zračnih ionov.

Prostori, premazani z Ionit Wandcreme, dolgoročno dosegajo naravno koncentracijo do 5.000 zračnih ionov / cm3 zraka v prostoru. To je približno tako visoko kot v neokrnjeni naravi, npr. v gozdu ali na morju.

Malo truda, trajen učinek

Ko ga nanesemo na steno, Baumit Ionit Wandcreme deluje neprekinjeno in trajno.

Da bi zagotovili dokazan, zdravju koristen učinek, moramo nanesti vsaj 0,8 kg izdelka na m² površine, kar dosežemo s tremi nanosi premaza.

Malo truda, trajen učinek
Znanstveno potrjeno

Znanstveno potrjeno

Proizvodi Baumit Ionit so preizkušeni za vsebnost škodljivih snovi, emisij, topil in mehčalcev (E.L.F. kakovost), ne vplivajo na dihala in nimajo vonja.

Njihove prednosti za zdravje je potrdilo več neodvisnih zdravstvenih raziskovalnih ustanov (med drugim Medicinska univerza na Dunaju ter Inštitut Fraunhofer).

Pomoč za alergike

Študija Inštituta Fraunhofer je pokazala, da večja koncentracija zračnih ionov znatno zmanjša število trdnih delcev in alergenega cvetnega prahu v zraku.

Tako imajo tisti z alergijami na prah in cvetni prah možnost, da svoj dom spremenijo v oazo dobrega počutja, kjer se lahko globoko nadihajo svežega zraka brez alergenov.

Pomoč za alergike
Baumit Ionit Spachtel

Baumit Ionit Spachtel

Optimalna osnova za dodelavo stene z Ionit Wandcreme je izravnalna masa Ionit Spachtel. Uporablja se za pripravo gladke površine in za popravilo poškodovanih zidov.

Tudi Ionit Spachtel proizvaja zračne ione in zmanjša porabo premaza Ionit Wandcreme.

Kaj potrebujete?

Baumit Ionit Wandcreme
- zmanjšuje količino prahu in cvetnega prahu
- malo emisij, brez topil in mehčalcev
- visoko prepusten

Baumit Ionit Spachtel
- gladke površine, ki dihajo
- zmanjša porabo izravnalne mase Ionit Wandcreme
- za novogradnje in prenove

Baumit Ionit WandFarbe
- za notranje stenske in stropne površine
- zelo zračna in zelo dobro pokrivna
- aktivno izboljšuje zrak

Kaj potrebujete?