Baumit

Ideje prihodnosti.

Zrak

Vsak človek dnevno "zaužije" od 8.000 do 16.000 litrov zraka. Zrak je torej naše najpomembnejše živilo. Na dan vdihnemo tudi do 15 kg zraka v zaprtih prostorih, zato je kakovost zraka izredno pomembna, saj vpliva na naše počutje in zdravje.

Zrak
Kakovost

Kakovost

Kakovost zraka v prostoru je odvisna od različnih dejavnikov. Razdelimo jih lahko v 3 skupine:
- fizikalni (npr. temperatura, zračenje, fini prašni delci)
- biološki (npr. bakterije, virusi, alergeni)
- kemijski (npr. CO2, topila)

Veliko bolezni, kot so alergije, bolezni dihal in astma povzroča slaba kakovost zraka.

Pravilni materiali

Zdravo bivanje se začne s pravilno izbiro gradbenih materialov. Vgrajeni gradbeni materiali imajo zato velik vpliv na kakovost bivanja. Naši bivalni prostori so zaradi toplotne učinkovitosti vse bolj zrakotesni. Pri izbiri gradbenih materialov je zato potrebno biti pazljiv, da ne vsebujejo škodljivih snovi. Glede na to, da preživimo skoraj  90 % svojega življenja v zaprtih prostorih,  je treba nameniti notranjim stenam in bivalni klimi posebno pozornost. Stabilna vlažnost zraka in optimalna temperatura v prostoru sta bistveni za dobro počutje.

Pravilni materiali
Zračna vlažnost

Zračna vlažnost

Idealna relativna zračna vlažnost je med 40 in 60 %. Pri prevlažnem zraku je dihanje oteženo, pojavi pa se tudi nevarnost nastanka plesni. Presuh zrak povečuje količino prašnih delcev, hkrati pa suši sluznico, kar poveča možnost za nastanek infekcije. Ometi Baumit Klima delujejo kot regulator vlage in tako stalno skrbijo za uravnoteženo klimo v prostoru. S tem se zmanjša možnost nastanka plesni in raznih infekcijskih obolenj. Visoka vrednost pH, od 12 do 13, preprečuje nastanek plesni in deluje antibakterijsko. Antistatična površina pa preprečuje nalaganje prahu.  Proizvodi Baumit Klima uravnavajo vlago, so mineralni in brez škodljivih snovi.

Mikroporozna struktura

Porozna mikrostruktura ometa Baumit KlimaWhite z majhnimi porami tvori ogromno površino. V primerjavi z drugimi gradbenimi materiali lahko v kratkem času akumulira veliko količino vlage in jo pri nizki zračni vlagi enakomerno odda v okolje. To vodi k znatnemu znižanju konic vlage v prostoru in skrbi za prijetno in enakomerno bivalno klimo. Rezultat je zdravo bivalno okolje, ne prevlažno ne presuho, vse leto.

Mikroporozna struktura
Zdravo z Baumitom

Zdravo z Baumitom

Pri novogradnjah ali obnovah sami odločate, kako zdrav bo vaš dom. Ustvarite si zdravo in prijetno bivališče. Baumit s svojimi proizvodi že vrsto let ustvarja zdrave in okolju prijazne materiale, kot so npr. proizvodi iz linije Baumit Klima. Vaš dom. Vaše stene Vaše zdravje.