Baumit

Ideje prihodnosti.

Kaj je omet?

Omet je mineralna obloga stene na zunanji ali notranji strani, ki zapolnjuje površino zidu in hkrati služi za podlago za premaze ali zaključne sloje. Baumit proizvodni program vsebuje mnogo sistemov ometov za različne namene pri novogradnjah ali sanacijah, ki so paroprepustni in se odlično obdelujejo. 

Pri barvanju, tapeciranju ali oblaganju s keramiko omet služi za gladko podlago.

Kaj je omet?
Prednosti ometa

Prednosti ometa

Osnovna funkcija Baumit ometov je, da ščitijo zid, da izravnajo neravnine in da zagotovijo karseda enotno površino stene. Zaradi svoje sestave zadušijo zvok, ne glede na to, kaj se dogaja v bližini. Poleg tega iz prostora odvzemajo vlago in jo pri nižji relativni vlažnosti zraka ponovno vračajo v prostor.

Kateri omet uporabiti?

Glede na področje uporabe (zunaj ali znotraj) in željene lastnosti (npr. toplotnoizolativni, za vlažne prostore, za izravnavo neravnih zidov, itd.) poznamo več različnih vrst ometov. Glede na način nanosa jih ločimo na omete za strojno in ročno nanašanje.

Na notranjih površinah se uporablja apneno-mavčne ali apneno-cementne omete. Toplotnoizolacijski ometi, ki so primerni za zunaj in znotraj, zvišujejo površinsko temperaturo zidu in vplivajo na zmanjšanje stroškov za ogrevanje. Sanacijski ometi so izvrstni za sušenje vlažnih zidov.

Kateri omet uporabiti?
Posebni ometi za zunaj in znotraj

Posebni ometi za zunaj in znotraj

V notranjih prostorih je v ospredju udobna bivalna klima, medtem ko je na zunanji strani pomembna predvsem zaščita zidu. Baumit ometi so najbolj prilagojeni prav konkretnim zahtevam.

Medsebojno optimalno prilagojeni proizvodi zagotavljajo nižje stroške in visoko učinkovitost. Posebno strojni ometi omogočajo hitro in ekonomično delo.

Naravna bivalna klima

Baumit je za različna področja uporabe razvil posebne sisteme notranjih ometov. Naj gre za za bivalne prostore ali kot podlaga za polaganje keramike. Baumit ometi tvorijo optimalen sistem z vsemi vrstami zidov. Skrbijo za udobno bivalno klimo in so idealna podlaga za kasnejše premaze.

Naravna bivalna klima
Baumit proizvodi

Baumit proizvodi

Baumit ometi nudijo višje bivalno udobje in enostavno ter efektivno vgrajevanje.

- za pripravo podlage: VorSpritzer
- toplotnoizolacijski: ThermoPutz, ThermoExtra
- apneno-mavčni: GlättPutz (RatioGlatt), MPI 20 (Ratio 20), MPI 26 (Ratio 26)
- apneno-cementni: MPI 25, MPA 35, Unico 15
- grobi: GrobPutz 4 mm (Manu 4), HandPutz 2 mm (Manu 2)
- fini: FeinPutz (PerlaWhite), PutzSpachtel (MultiRenova)