Baumit

Ideje prihodnosti.

Paroprepusten fasadni sistem

Redkokateri fasadni sistem združuje toliko dobrih lastnosti, ki zagotavljajo tako zdravo kot energijsko učinkovito bivanje.   Baumit open je difuzijsko prepusten kot opeka in tako harmonično poveže lastnosti stene z izolacijo. Fasadni sistem Baumit open je primeren tako za novogradnje kot toplotne prenove, priporočamo ga tudi pri izolaciji pasivnih in nizkoenergijskih hiš.

 Paroprepusten fasadni sistem
Zakaj je Baumit open sistem edinstven?

Zakaj je Baumit open sistem edinstven?

Baumit open fasadna plošča ima veliko majhnih perforacij. Te “luknjice” premera 2 do 3 mm zagotavljajo paroprepustnost in omogočajo neoviran prehod vodne pare. V povprečnem gospodinjstvu preide skozi zunanje stene do 10 l vode v obliki vodne pare na dan. Fasadni sistem Baumit open s svojo visoko paroprepustnostjo (primerljivo z opeko) zagotavlja udobno bivalno okolje. Tako zasnovan “odprt” fasadni sistem je ključ do optimalnega bivalnega udobja.  

Toplota ostane v hiši

Fasadni sistem Baumit open obleče zunanje stene v kakovosten plašč,  ki diha. Toplota ostane v hiši, s pravilno vgradnjo pa odpravimo tudi toplotne mostove. Rezultat lahko zelo enostavno ovrednotimo. Manjša poraba goriva in elektrike za ogrevanje oz. hlajenje in manj emisij CO2 tudi do 50 %.

Toplota ostane v hiši
Idealne bivalne razmere

Idealne bivalne razmere

Optimalna toplotna izolacija vpliva na dva bistvena elementa bivalnega udobja: to sta temperatura in vlažnost zraka. Udobno se počutimo pri temperaturah od 19 do 22°C (odvisno od namembnosti prostora) ter pri zračni vlagi od 40 do 60 %. Doseganje teh idealnih pogojev omogočajo topli zidovi.

Kakovost bivanja

Toplotna izolacija pozimi zadržuje toploto znotraj stavbe in ohranja tople zidove, poleti pa preprečuje prodiranje toplote v notranjost.

Kakovost bivanja
Komponente fasadnega sistema

Komponente fasadnega sistema

Vsaka komponenta v sistemu je pomembna.

- lepilo (Baumit openContact)
- Baumit open air fasadna plošča
- sidranje (npr. Baumit SchraubDübel Speed, SchlagDübel SD X8)
- osnovni omet (Baumit openContact)
- Baumit StarTex
- Baumit PremiumPrimer
- zaključni sloj (npr. Baumit NanoporTop, Baumit SilikonTop)

Fasadna plošča open air - z 99 % zraka

- toplotna izolacija z 99 % zraka
- paroprepustnost s 5 x boljšo regulacijo vlage
- ekološko izdelana in 5 x bolj dimenzijsko stabilna izolacijska plošča

Fasadna plošča open air - z 99 % zraka