Baumit

Ideje prihodnosti.

Zrak

Vsak človek dnevno "zaužije" od okoli 8.000 do 16.000 litrov zraka, zato je zrak naše najpomembnejše živilo. Na dan vdihnemu tudi do 15 kg zraka v zaprtih prostorih, zato je kakovost zraka zelo pomembna.

Kdor diha zdrav zrak, se dolgoročno počuti bolje in je bolj učinkovit ter bolj zdrav.

Zrak
Kakovost

Kakovost

Kakovost zraka v prostoru je odvisna od različnih dejavnikov. Razdelimo jih lahko v 3 skupine:
- fizikalni (npr. temperatura, zračenje, fini prašni delci)
- biološki (npr. bakterije, virusi, alergeni)
- kemijski (npr. CO2, topila)

Veliko bolezni, kot so alergije, bolezni dihal in astma povzroča slaba kakovost zraka.

Pravilni materiali

Naši bivalni prostori so zaradi toplotne učinkovitosti vse bolj zrakotesni. Vgrajeni gradbeni materiali imajo zato velik vpliv na kakovost bivanja. Pri izbiri gradbenih materialov je potrebno biti pazljiv, da ne vsebujejo škodljivih snovi.

Pravilni materiali
Zračna vlažnost

Zračna vlažnost

Idealna relativna zračna vlažnost je med 40 in 60 %. Pri prevlažnem zraku je dihanje oteženo, pojavi pa se tudi nevarnost nastanka plesni. Presuh zrak povečuje količino prašnih delcev, hkrati pa suši sluznico, kar poveča možnost za nastanek infekcije.

Zračenje

Zračenje pripomore k boljšemu zraku v prostoru. Zaradi električnega naboja pozitivno vpliva na kakovost zraka. Višja kot je koncentracija, bolj "svež" je zrak. Zračenje "očisti" zrak s tem, da fine delce in pelode sestavi v večje delce, katerih ne moremo več vdihovati.

Učinek pa lahko še povečamo z uporabo proizvodov Baumit Ionit, ki povečajo število zračnih ionov. Ti nase vežejo delce prahu in peloda, da padejo na tla ter tako več ne onesnažujejo zraka.

Zračenje
Zdravo z Baumitom

Zdravo z Baumitom

Pri novogradnjah ali obnovah sami odločate, kako zdrav bo vaš dom. Ustvarite si bivališče, ki vam bo dajalo moč in življenjsko radost. Baumit s svojimi proizvodi že vrsto let ustvarja trajno zdrave in okolju prijazne materiale, kot so npr. proizvodi Baumit Klima. Zato, da bi lahko v prihodnosti v prostorih dihali le še zdrav zrak.