Baumit

Ideje prihodnosti.

Lepljenje brez sidranja

Na različnih podlagah morajo biti fasadni sistemi s fasadnimi izolacijskimi ploščami iz EPS (ekspandiranega polistirena) poleg lepljenja dodatno pritrjenje. Baumit KlebeAnker pritrdimo v nosilno podlago in pred lepljenjem fasdnih plošč glave pritrdil premažemo z lepilom. S tem preko točk lepljenja ustvarimo dodatno povezavo pritrdil z nosilnim zidom.

Lepljenje brez sidranja
Prihranek energije in varovanje okolja

Prihranek energije in varovanje okolja

Pravilno vstavljeni Baumit KlebeAnker zagotavlja 100% toplotno izolacijo brez toplotnih mostov in s tem preprečuje nepotrebne izgube toplote.

Natančna pritrditev

Baumit KlebeAnker vstavimo pred namestitvijo fasadnih izolacijskih plošč. S tem se izognemo slabo pritrjenim pritrdilnim sidrom, npr. v fugah in zlahka preverimo čvrstost pritrdila.

Natančna pritrditev
Prihranek denarja

Prihranek denarja

Do sedaj so bile za debelejše fasadne izolacijske plošče potrebna tudi daljša pritrdilna sidra in daljši svedri, s tem pa tudi višji stroški. Stroški, ki pri uporabi Baumit KlebeAnker odpadejo. Čimdebelejša je fasadna izolacijska plošča, toliko več energije privarčujemo.

Baumit KlebeAnker - prihranek časa

Ker običajno sidranje potrebuje svoj čas, Baumit KlebeAnker hitreje pripomore k lepši fasadi. Pred sidranjem moramo čakati, da se lepilo strdi. Baumit KlebeAnker omogoča lepljenje fasdnih izolacijskih plošč neposredno zatem, ko so pritrdila nameščena - celo med postavljanjem gradbenega odra, poleg tega po pritrjevanju ni potrebna izravnava pritrdilnih sidrnih glav.

Prednosti

Prednosti

Baumit KlebeAnker olajša vgrajevanje fasadnega sistema.

- prihranek energije, časa in denarja
- ena dolžina pritrdila za vse debeline izolacije
- zanesljivost pri izvedbi in uporabi